Onze wijngaard

De unieke ligging van onze 4 verschillende wijngaarden, met hun respectievelijke microklimaten en verscheiden bodems, geven onze druiven de kans om optimaal rijp te worden. Dit geeft ons de mogelijkheid om  echte terroirwijnen te produceren.

Benieuwd naar updates uit de wijngaard?
 Lees hier onze maandelijkse nieuwsbrief

Hoevere Veld

Aan de  molen werd de eerste wijngaard aangeplant in 2014, met de oppervlakte van een halve hectare. Niet alleen de ligging, ook de bodemstalen voorspelden al van bij het begin zeer veel goeds. In deze wijngaard wordt voornamelijk  geëxperimenteerd met verschillende druiven en snoeivormen. Op basis van wat hier onderzocht wordt, wordt de kwaliteit van de wijn geoptimaliseerd.

Melkkuip - Oostkapelleveld

Deze wijngaard heeft een oppervlakte van 1,3 hectare, waarvan 1 hectare werd aangeplant in 2016.  In 2018 gebeurde de tweede aanplant. Hij is gelegen aan de Boshoek en de Melkkuipstraat in Boechout. Aan de rand van het dorp is deze wijngaard prachtig gelegen en geniet hij zelfs van een microklimaat. De wijngaard kent een lichte helling en de bodem bestaat uit een lichte leemgrond met een kleiige ondergrond. Dit maakt de grond uitermate geschikt voor de pinot noir.

Mussenhoeve - Oostveldkant

Bij deze wijngaard van 5 hectare, zakt het oppervlaktewater in de zomer tot min 15 meter. Hoe meer moeite de druivelaar moet doen om bij het water te komen, hoe beter voor het karakter van de wijn. De bodem bestaat uit zandleemgrond en lichte leemgrond. In deze grond bevindt er zich een kalklaag die uit  schelpen vanuit het tertiair bestaat. Dit is zeer geschikt voor  witte wijn , maar ook voor r osé en  mousserende wijn. De aanplant gebeurde in 2016 met chardonnay, auxerrois en gamay. In 2017 kwam daar acolon, cabernet dorsa en dorio bij.  In 2019 werd deze wijngaard uitgebreid met muscat en pinot blanc.

 

Kapellen veld

Deze wijngaard van 2014 in Vremde ligt aan de kruising van de Millegemweg en de Eekstraat. Deze wijngaard, met een oppervlakte van 1,5 hectare ligt iets lager dan de andere wijngaarden. De bodem bestaat voornamelijk uit zandleemgrond. Dit is de perfecte grond voor de auxerrois druif. Deze werd over de volledige oppervlakte aangeplant.

 


Wandel of fiets langs onze wijngaarden

Met trots leiden we je met deze wandel- en fietsroutes langs onze 4 wijngaarden. Pik de kaart op aan de molen van Boechout en ontdek het zelf! 

Download hier onze fietsroute: PDF | GPX

Download hier onze wandelroute (5K): PDF

Download hier onze wandelroute (15K): PDF | GPX