Onze wijngaard

De unieke ligging van onze 4 verschillende wijngaarden, met hun respectievelijke microklimaten en verscheiden bodems, geven onze druiven de kans om optimaal rijp te worden. Dit geeft ons de mogelijkheid om  echte terroirwijnen te produceren.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

A. Wijngaard Hoevere

Aan de molen werd de eerste wijngaard aangeplant met de oppervlakte van een halve hectare. Niet alleen de ligging, ook de bodemstalen voorspelden al van bij het begin zeer veel goeds. In deze wijngaard wordt voornamelijk eëxperimenteerd met verschillende druiven en snoeivormen. Op basis van wat hier onderzocht wordt, wordt de kwaliteit van de wijn geoptimaliseerd.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

B. Wijngaard Melkkuip

Deze wijngaard heeft een oppervlakte van 1,3 hectare. Hij is gelegen aan de Boshoek en de Melkkuipstraat in Boechout. Aan de rand van het dorp is deze wijngaard prachtig gelegen en geniet hij zelfs van een microklimaat. De wijngaard kent een lichte helling en de bodem bestaat uit een lichte leemgrond met een kleiige ondergrond. Dit maakt de grond uitermate geschikt voor de pinot noir.

Odoo - Voorbeeld 1 voor drie kolommen

C. Wijngaard Kapellen veld

Deze wijngaard in Vremde ligt aan de kruising van de Millegemweg en de Eekstraat. Deze wijngaard, met een oppervlakte van 1,5 hectare ligt iets lager dan de andere wijngaarden. De bodem bestaat voornamelijk uit zandleemgrond. Dit is de perfecte grond voor de auxerrois druif. Deze werd over de volledige oppervlakte aangeplant.

Odoo - Voorbeeld 2 voor drie kolommen

D. Wijngaard Mussenhoeveveld

Bij deze wijngaard van 5 hectare zakt het oppervlaktewater in de zomer tot min 15 meter. Hoe meer moeite de druivelaar moet doen om bij het water te komen, hoe beter voor het karakter van de wijn. De bodem bestaat uit zandleemgrond en lichte leemgrond. In deze grond bevindt er zich een kalklaag die uit schelpen vanuit het tertiair bestaat. Dit is zeer geschikt voor witte wijn, maar ook voor rosé en levende wijn. In 2019 werd deze wijngaard uitgebreid met zo’n 1000 plantjes van de muscatdruif en 3000 plantjes pinot blanc. 

Fiets langs onze wijngaarden

Met trots leiden we je met deze fietsroute langs onze 4 wijngaarden. Pik de kaart op aan den Steenen Molen in Boechout. Spring op je fiets en ontdek het zelf, veel plezier!