Our vineyard

The unique location of our 4 different vineyards, with their respective microclimates and different soils, gives our grapes the opportunity to mature optimally. This gives us the opportunity to produce real terroir wines.

Hoevere Veld

Aan de  molen werd de eerste wijngaard aangeplant in 2014, met de oppervlakte van een halve hectare. Niet alleen de ligging, ook de bodemstalen voorspelden al van bij het begin zeer veel goeds. In deze wijngaard wordt voornamelijk  geëxperimenteerd  met verschillende druiven en snoeivormen. Op basis van wat hier onderzocht wordt, wordt de kwaliteit van de wijn geoptimaliseerd.

Melkkuip - Oostkapelleveld

Deze wijngaard heeft een oppervlakte van 1,3 hectare, waarvan 1 hectare werd aangeplant in 2016.  In 2018 gebeurde de tweede aanplant. Hij is gelegen aan de Boshoek en de Melkkuipstraat in Boechout. Aan de rand van het dorp is deze wijngaard prachtig gelegen en geniet hij zelfs van een microklimaat. De wijngaard kent een  lichte helling  en de bodem bestaat uit een lichte leemgrond met een kleiige ondergrond. Dit maakt de grond uitermate geschikt voor de  pinot noir .

Mussenhoeve - Oostveldkant

Bij deze wijngaard van 5 hectare, zakt het oppervlaktewater in de zomer tot min 15 meter. Hoe meer moeite de druivelaar moet doen om bij het water te komen, hoe beter voor het karakter van de wijn. De bodem bestaat uit zandleemgrond en lichte leemgrond. In deze grond bevindt er zich een kalklaag die uit schelpen vanuit het tertiair bestaat. Dit is zeer geschikt voor witte wijn, maar ook voor rosé en mousserende wijn. De aanplant gebeurde in 2016 met chardonnay, auxerrois en gamay. In 2017 kwam daar acolon, cabernet dorsa en dorio bij.  In 2019 werd deze wijngaard uitgebreid met muscat en pinot blanc.

 

Kapellen veld

Deze wijngaard van 2014 in Vremde ligt aan de kruising van de Millegemweg en de Eekstraat. Deze wijngaard, met een oppervlakte van 1,5 hectare ligt iets lager dan de andere wijngaarden. De bodem bestaat voornamelijk uit zandleemgrond. Dit is de perfecte grond voor de auxerrois druif. Deze werd over de volledige oppervlakte aangeplant.

 

Cycle along our vineyards

We are proud to take you along our 4 vineyards with this cycling route. Pick up the map from Den Steenen Molen in Boechout or download it here. Jump on your bike and discover it yourself - have fun! 

Download the directions: PDF | GPX